Čo je Scrubber a prečo sa používa pri čistení podláh?

Scrubber Pallmann Turbo Scripper v akcii.

V dnešnej dobe je čistota priestoru na prvom mieste takmer u každého, a práve preto sa scrubber stáva neoddeliteľnou súčasťou údržby podláh v komerčných, priemyselných, ale aj rezidenčných priestoroch. Toto sofistikované zariadenie navrhnuté na hĺbkové čistenie hrá kľúčovú úlohu v zachovaní estetiky a hygieny podlahových povrchov.

Prečo je scrubber taký dôležitý?

Scrubber využíva kombináciu čistiaceho roztoku a mechanického trenia pomocou rotujúcich kief, čo umožňuje efektívne odstrániť nečistoty, mastnotu, zaschnuté škvrny a dokonca aj mikroorganizmy z rôznych typov podlah. Oproti tradičným metódam čistenia, ako je zametanie alebo mopovanie, ponúka scrubber oveľa dôkladnejšie a rýchlejšie riešenie čistenia, bez potreby dlhého sušenia.

Ako scrubber funguje?

Hlavným princípom scrubberu je aplikácia čistiaceho roztoku na podlahu, ktorý je potom mechanicky vpracovaný do povrchu pomocou rotujúcich kief. Tento proces nie lenže odstraňuje nečistoty, ale zároveň podlahu leští, čím sa zvyšuje jej vizuálna atraktivita a predlžuje životnosť. Väčšina scrubberov je tiež vybavená vysávacím systémom, ktorý okamžite odstraňuje nečistotu a prebytočný čistiaci roztok, čo umožňuje podlahe rýchlo vyschnúť a byť opäť v plnom nasadení.

Infografika o tom ako funguje Scrubber

Prečo by ste mali zvážiť použitie scrubberu?

  1. Efektívnosť a rýchlosť: Scrubber dokáže vyčistiť veľké podlahové plochy v kratšom čase oproti tradičným metódam.
  2. Hĺbkové čistenie: Vďaka mechanickému treniu a kvalitnému čistiacemu roztoku sa dosiahnu oveľa lepšie a hĺbkovejšie výsledky čistenia.
  3. Univerzálnosť: Scrubbery sú vhodné na rôzne typy podláh, vrátane dlažby, vinylu, laminátu a dokonca aj betónu.
  4. Udržateľnosť: Mnohé modely sú navrhnuté s ohľadom na životné prostredie a na veľkú čistiacu plochu používajú oveľa menej vody a čistiaceho roztoku, ako pri tradičných metódach.
  5. Zlepšenie pracovného prostredia: Pravidelné používanie scrubberu zvyšuje celkovú hygienickú čistotu priestoru a znižuje riziko skĺznutia a pádu.

Aký Scrubber používame v DOMATe?

V rámci našich služieb pre nás nie je čistenie a údržba podláh žiadnou neznámou, máme s nimi dlhoročné a bohaté skúsenosti. Vyskúšali a vystriedali sme už niekoľko scrubberov, ale najviac sa nám osvedčil scrubber Turboscripper od spoločnosti Pallmann, ktorý používame aj v súčasnosti.

Pallmann Turboscripper je výkonné, ale zároveň ľahké zariadenie, ktoré je ideálne pre každodenné aj hĺbkové čistenie rôznych typov podláh a paluboviek​.

Čo je Scrubber a prečo sa používa pri čistení podláh?

Jeho kompaktný dizajn umožňuje ľahkú manipuláciu aj v obmedzených priestoroch, zatiaľ čo dvojité rotačné kefy zabezpečujú maximálnu efektivitu čistenia. Tzv. dual squeegee systém zase zabraňuje poškodeniu povrchu zanechaním drobných zvyškov a nečistôt. Jeho veľké transportné pneumatiky uľahčujú prepravu a ergonomicky navrhnuté nádrže sú jednoduché na plnenie, vyprázdňovanie a čistenie. Nastaviteľný tlak kief taktiež umožňuje prispôsobenie scrubberu všetkým podmienkam danej podlahy​​.

V porovnaní s inými modelmi na trhu, Pallmann Turboscripper ponúka výnimočné výhody vďaka svojej schopnosti intenzívneho čistenia povrchov a okamžitého prístupu k podlahe po čistení. Tieto vlastnosti z neho robia ideálne riešenie pre udržiavanie čistoty a hygieny podláh s potrebou minimálneho využitia času. Jeho schopnosť pracovať s rôznymi typmi podláh, vrátane terás a exteriérov, spolu s rýchlou a jednoduchou možnosťou výmeny kefy a squeegee líšt, zabezpečujú vysokú univerzálnosť, komfort a perfektné výsledky.

Samozrejme, v rámci samotného úkonu čistenia nejde iba o zariadenie, ale aj o techniku čistenia a použitia scrubberu – a práve tie máme dotiahnuté do dokonalosti, aspoň podľa odozvy našich zákazníkov. Služby dlhodobej údržby a čistenia podlahových plôch v interiéroch, ale aj exteriéroch, ponúkame automaticky všetkým našim zákazníkom, avšak o údržbu a komplexné vyčistenie sa radi postaráme aj pri podlahových plochách, ktoré nevzišli z našich rúk.

Preto teda ak hľadáte rýchly a profesionálny servis čistenia pre vaše interiérové, ale aj exteriérové podlahové plochy, neváhajte nás kontaktovať, alebo nás rovno navštívte v našej kamennej predajni v Centre pod Juhom v Trenčíne.