Lepenie Vinylovej Podlahy, Krok po Kroku

Proces montáže a realizácie vinylovej lepenej podlahy.

V rámci realizácií lepených vinylových podláh sa spoliehame na overené postupy a detailnú prípravu. Uvedomujeme si, že kvalita montáže je rovnako dôležitá ako kvalita samotného materiálu. V tomto článku vám priblížime, ako celý proces realizácie prebieha, od začiatku až po finálny výsledok.

Chceme poskytnúť transparentný pohľad na naše pracovné postupy, aby sme vám predstavili, ako dosahujeme trvanlivé a esteticky príťažlivé podlahové riešenia. Postupujeme systematicky, pričom každý náš krok je dôkladne zvážený a realizovaný s dôrazom na detail. Poďme si teda predstaviť 5 hlavných krokov, ktoré definujú naše realizačné práce.

Krok 1: Vybrúsenie základného poteru

Strojové vybrúsenie poteru je kľúčovým prvým krokom každého nášho projektu tohto typu. Odstránenie nesúdržných častí a drobných nerovností zaisťuje, že každá podlaha, ktorá prejde našimi rukami, je vo výsledku nielen pevná, ale aj rovná a hladká.

Vybrusenie poteru, montaz vinylovej podlahy, prvy krok

Tento proces zvyšuje estetickú hodnotu podlahy, ale podstatne prispieva aj k jej dlhodobej odolnosti a funkčnosti, zabezpečujúc, že každý nasledujúci krok montáže bude vykonaný na správnom základe.

Krok 2: Dôkladné odstránenie prachu

V DOMAT kladieme na prípravu podkladu pred ďalšími fázami montáže špeciálne veľký dôraz. Ďalším z nevyhnutných krokov pred aplikáciou penetrácie je dôkladné odstránenie prachových častíc, ktoré sa na povrchu poteru môžu nachádzať. Pre tento účel využívame jednotku na trhu – priemyselný vysávač Wolf Vacuclean 2, ktorý je lídrom práve v efektívnosti zbavovania sa prachu.

Vysatie prachu, montaz lepena vinylova podlaha, druhy krok

Tento proces zaručuje, že podklad bude dokonale pripravený pre nasledujúce vrstvy, čo je základom pre kvalitnú a dlhodobú odolnosť podlahy.

Krok 3: Hĺbková penetrácia a vyspravenie dilatačných špár

Po dôkladnom odstránení prachu pokračujeme ďalším kritickým krokom – hĺbkovou penetráciou poteru a technologickým vyspravením dilatačných špár. Pre tento účel sa spoliehame na inovatívne materiály, konkrétne sklovláknité runo, ktoré zaručuje optimálnu adhéziu a pevnosť.

Hlbkova penetracia a vyspravenie spar, lepenie vinylovej podlahy, treti krok

Tento postup nielen zvyšuje odolnosť podlahy voči mechanickému namáhaniu, ale zabezpečuje aj hladký prechod medzi segmentmi podlahy, pričom sa eliminujú potenciálne slabé miesta. Týmto krokom zaisťujeme, že podlaha bude nielen esteticky príťažlivá, ale aj funkčne bezchybná.

Krok 4: Aplikácia nivelizačnej stierky

Ďalším dôležitým krokom v procese inštalácie lepenej vinylovej podlahy je aplikácia nivelizačnej stierky, ktorej cieľom je dosiahnutie perfektne rovného povrchu. Osobitý dôraz kladieme na správne odvzdušnenie stierky, na čo využívame špeciálny nástroj – tzv. Ježka.

Nivelizacna stierka, lepenie vinylovej podlahy, stvrty krok

Táto technika zabezpečuje, že stierka je rovnomerne rozložená a bez vzduchových bublín, čo je základom pre hladký a kvalitný povrch podlahy. Tento krok je nevyhnutný pre zabezpečenie estetickej dokonalosti a dlhodobej odolnosti finálneho povrchu.

Krok 5: Lepenie vinylovej podlahy

V konečnom kroku procesu inštalácie podlahy prichádza na rad samotné lepenie vinylovej podlahy, kde je kľúčovým nástrojom prítlačný valec. Použitie tohto nástroja zabezpečuje, že vinyl sa rovnomerne prilepí na celý povrch poteru, bez vzniku vzduchových bublín a nepravidelností.

Lepenie vinylovej podlahy, piaty krok

Tento postup je nevyhnutný pre zaručenie maximálnej adhézie podlahového materiálu a poteru, čo je základom pre odolnosť a estetickú krásu podlahy. V DOMAT dbáme na to, aby bol každý krok vykonaný s maximálnou precíznosťou, a lepenie vinylu nie je výnimkou.


Finálna prezentácia našej práce: Detaily, ktoré robia rozdiel

1. Prechod medzi dlažbou a vinylom

 Jednou z výhod lepených podlahových systémov, ktoré používame, je možnosť dosiahnuť precízne prevedenie detailov, ktoré sú pri klikových typoch podláh nedosiahnuteľné. Tento prechod ukazuje, ako dokážeme vytvoriť plynulé spojenie medzi rôznymi materiálmi, čím sa zvyšuje estetická hodnota a funkčnosť priestoru.

Finalny vysledok, prechod medzi dlazbou a vinylom, lepenie vinylovej podlahy

2. Ukončenie pri HS portáli

Detailné ukončenie pri HS portáli reprezentuje náš záväzok k pozornosti k detailom. Tento prvok zdôrazňuje kvalitu práce a zároveň zaisťuje, že celkový vzhľad podlahy je harmonický a bez chýb.

Finalny vysledok, ukoncenie pri HS portali, lepena vinylova podlaha

3. Čistý dizajn a jednoduchá údržba

 Naše podlahové riešenia sú aplikované s ohľadom na estetiku aj praktickosť. Prechody medzi miestnosťami bez nutnej dilatačnej (prechodovej) lišty svedčia o minimalistickom, ale funkčnom dizajne, ktorý zjednodušuje údržbu a zároveň zachováva čisté línie interiéru.

Finalny vysledok, prechod medzi miestnostami, lepenie vinylovej podlahy

Dúfame, že Vás ukážka tohto postupu realizácie presvedčila o našej zručnosti a odhodlaní k dosahovaniu excelentných výsledkov. V prípade záujmu o naše služby, alebo akýchkoľvek otázok týkajúcich sa nie len vinylových podláh, nás neváhajte navštíviť priamo v našej kamennej predajni v Centre pod Juhom Trenčín, alebo nás kontaktujte prostredníctvom e-mailu, prípadne telefonicky

Náš tím je tu na to, aby vám poskytol všetky potrebné informácie a pomohol vám pri výbere ideálneho podlahového riešenia pre váš domov alebo komerčný priestor. Tešíme sa na vašu návštevu a príležitosť pracovať na realizácii vašej novej podlahy.